Ze swiata architektury – Urban Agri-puncture / Dylan Kwok

Dylan Kwok Wcześniej w tym miesiącu przedstawiliśmy trzyczęściową serię poświęconą Urban Urbanowi.
w jaki sposób jego projekt mógłby zmienić nasze relacje z żywnością i potencjalnie wskazać sposób, w jaki planujemy i rewitalizujemy nasze miasta.
W ostatnim artykule z serii W stronę miejskich nakłuć agri .
Zaproponowałem sposób, w jaki projekt mógłby wywrzeć wpływ społeczny również na miasta: poprzez tworzenie zorientowanych na społeczność, produktywnych krajobrazów, w których miasta potrzebują najwięcej.
Nie wiedziałem, że młody architekt jest przede mną.
Przeczytaj więcej o pomysłowym podejściu Dylan Kwok do Zielonego Wzornictwa po przerwie.
Dylan Kwok, urodzony w Hongkongu, wychowany w Vancouver, wykształcony w Helsinkach i urzeczony potencjałem Sustainable Design na całym świecie, nie zaprojektował strzelistej pionowej wieży farmy lub zaawansowanego technologicznie Smoczego Mucha, jeśli chodzi o jego Mistrza.
Praca dyplomowa.
Zamiast tego Kwok wymyślił genialną, możliwą do osiągnięcia strategię działania.
Urban Agri-puncture.
Dylan Kwok Nazywał to Urban Agri-puncture: podejście projektowe, którego celem są zniszczone obszary jego przybranego miasta, Helsinki, zajmując swoje miejskie dziedzińce, południowe ściany i dachy z Greenhubami :.
przestrzenie publiczne, które jednocześnie edukowałyby o jedzeniu i.
jako małe impulsy produktywnej energii – ożywiaj miasto jako całość.
Genialnie, Kwok, identyfikując potrzebę wymiany nieefektywnych energetycznie okien wspólnych dla starych budynków w Helsinkach, zbadał potencjał ponownego wykorzystania tych starych okien jako materiału dla jego Greenhubów.
Po wizycie w centrum recyklingu i ustaleniu wykonalności , zaczął projektować swoje.
Greenhuby.
z myślą o materiale pochodzącym z recyklingu.
Powstałe Greenhuby składałyby się z cieplarni, kompostowni i ogrodu jadalnego, a będąc łatwe do zbudowania, można było je wprowadzić w całym mieście.
Urban Agri-puncture.
Dylan Kwok w projektowaniu odległości.
Zasugerowałem, że: Chociaż architekci z pewnością mają potencjał, by przemyśleć nasze miasta jako produktywne, wydajne krajobrazy żywnościowe, realistycznie musimy zacząć od małych.
możemy zacząć edukować mieszkańców miast o jedzeniu, wypełniać lukę między konsumentem a producentem i sprawić, że produkcja żywności / dystrybucja będzie częścią rozmowy o życiu w mieście.
Wielokrotnie nagradzany projekt Kwok przedstawia dokładnie to: potencjał integracji żywności z projektowaniem.
nie tylko jako wysoce konceptualną (i szczerze mówiąc nie wykonalną) farmę pionową.
ale jako małe, społeczne i istotne miejskie adaptacje.
Urban Agri-puncture.
Dylan Kwok Urban Agri-puncture.
Dylan Kwok
[więcej w: wieszaki ubraniowe, srebro lokacyjne, aluminium 6082 ]

Powiązane tematy z artykułem: aluminium 6082 srebro lokacyjne wieszaki ubraniowe